tools en games icon spellen interactief flosocial

Tools en games

Wat zijn serious games?
Een serious game is een spel met een ander doel dan alleen vermaak. Het doel van een serious game kan variëren van bijvoorbeeld communiceren, onderwijzen of het geven van nieuwe inzichten.

Serious games combineren kennis en spel om specifieke vaardigheden te leren en kennis over te dragen. Door middel van bijvoorbeeld beloningen, uitdagingen en andere spelelementen wordt de speler aangezet om verder te spelen en op deze manier kennis tot zich te nemen.

happy harry burn uit bewustwording mentale gezondheid spel serious game

Serious games op maat
Naast dat wij zelf serious games ontwikkelen, maken wij deze ook op maat.

Voor het maken van een serious game doen wij uitgebreid onderzoek, zodat het eindproduct aansluit bij de vraag en gebruiker.

Serious gaming kan worden ingezet in allerlei verschillende sectoren zoals het onderwijs, de gezondheidszorg, marketing en andere bedrijven en industrieën. 

En wat zijn tools dan?
Wij gebruiken het begrip tools (ook wel middelen, of gereedschappen) voor alle verschillende producten, diensten of uitkomsten die we ontwikkelen.

Zoals ook bij social design valt te lezen, is ons vakgebied vormvrij. Hierdoor kan de uitkomst van een onderzoek of project dus altijd anders zijn.

Afhankelijk van het vraagstuk ontwikkelen wij dus verschillende tools. Denk aan; interactieve maquettes, installaties en podcasts. Maar ook campagnes, evenementen of communicatie materiaal.

contact

Kennismaken? You know what to do!