Over Flosocial

Flosocial is een jong ontwerpbureau dat zich bezighoudt met maatschappelijke vraagstukken. In samenwerking met externe adviseurs en andere ZZP’ers onderzoeken wij complexe vragen en bedenken we interactieve concepten.

Flosocial is opgericht door Floor Bouwmeister.
Floor is in 2020 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in de richting van Design en Ludodidactiek (leren op basis van spelprincipes). Floor zet haar ontwerpersblik in om een bijdrage te leveren aan verandering in de samenleving.

Balancerend tussen creativiteit en toepasbaarheid ontwikkelt Flosocial middelen en spellen in alle vormen en maten. Wij zorgen dat mensen worden bewogen om buiten kaders te denken en met een nieuwe blik naar werkzaamheden, vraagstukken of denkprocessen te kijken.

Werkwijze

Onderzoek
Wij brengen de vraag achter de vraag in kaart, met oog voor iedereen. Dit doen we door middel van uitgebreid onderzoek waarbij in gesprek wordt gegaan met betrokkenen. Vanuit deze perspectieven formuleren we in samenwerking met de opdrachtgever een duidelijke opdracht.

Prototype
Wanneer de vraag in kaart is gebracht, is het tijd om te brainstormen. Alle ideeën komen op tafel en worden zorgvuldig afgewogen. Dit is de fase waarin de spellen en tools ontstaan. Van de beste ideeën worden prototypes gemaakt.

Test
Let’s play! Prototypes zijn er om te testen. Hierbij komen we weer uitgebreid in contact met de betrokkenen. De feedback uit de play test vormt de basis voor de evaluatie.

Evaluatie
Tijdens het ontwerpen overleggen we steeds uitgebreid met de opdrachtgever en betrokkenen. Wat zien we? Welke nieuwe vragen komen er naar boven? Wat is er goed en wat kan er beter? Wat zijn volgende stappen om te nemen? Vanaf hier kunnen we weer een aantal stappen terug in het proces, of het ontwerp definitief maken.

Definitief ontwerp
Zoals je hiernaast kunt zien is het creatieve proces als een 'loop'. De verschillende fases kunnen een aantal keer worden doorlopen voordat er een definitief ontwerp of eindproduct ontstaat.

contact

Kennismaken? You know what to do!

info@flosocial.nl
+31 6 111 79 859